Även om man upplever att man har svårt att höra i vissa situationer och miljöer, så är det ett stort steg för många att skaffa sig hörapparater. Man tänker ofta på den gamla modellen av hörapparat, den otympliga beigefärgade apparaten som tjuter högt och är obekväm. Dagens hörapparater är tekniskt avancerade, digitalt anpassade och har en diskret design. De är ergonomiska och många modeller eliminerar helt återkoppling, (dvs tjutande hörapparater).

Man brukar skilja på några typer av hörapparater. Allt i örat apparaten, sitter i örat och tillverkas efter en avgjutning av det individuella örat. Bakom örat apparaten, placeras bakom örat.  På Bakom örat modellen sitter en ljudslang och en Individuellt gjuten Insats eller Dome.

Bakom örat finns också som RITE, då löper en ledning från hörapparaten och in i örat, i änden på ledningen sitter en högtalare, man har alltså en del av elektroniken i hörselgången.

Till sin Bakom örat apparat har men antingen en individuellt formgjuten Insats som man gör via avtryckstagning hos sin Audionom eller en sk Dome. Det finns många olika varianter av Dome, för att den skall passa användarens hörselgång och hörselnedsättning på bästa sätt.  

Olika hörapparater passar olika hörselnedsättningar. På våra hörselkliniker erbjuder vi hörapparater som passar alla, oavsett om du har en lättare eller svårare hörselnedsättning.

Testa din hörsel hos en legitimerad Audionom

Vid det första besöket utförs ett hörseltest av en leg. audionom. Därefter gör vi en bedömning och rekommendation utifrån dina behov och förutsättningar.

Skaffa hörapparat

Vi följer kontinuerligt utvecklingen internationellt och arbetar nära ledande leverantörer, vilket leder till att vi alltid tillhandahåller den senaste digitala hörapparatteknologin. Här presenterar vi några olika modeller på de hörapparater som finns i vårt sortiment. Välkommen till oss, och en värld av bättre hörande!

 

Hörselkliniker

För att hitta närmaste Audikaklinik, klicka här (öppnas i nytt fönster)

Övriga kliniker hittar du på Oticons hemsida, www.oticon.se eller genom att klicka här (öppnas i nytt fönster)