Hörselhjälpmedel

Handla enligt
Handlar nu enligt
  1. Pris 6 000,00 kr och över Ta bort Denna Artikel
Visa som Rutnät Listvy

1 Artikel

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Oticon EduMic
    Oticon EduMic
    6 495,00 kr
Visa som Rutnät Listvy

1 Artikel

per sida
Sätt fallande sortering

Om hörselhjälpmedel

Kort om hörselhjälpmedel

På hörselbutik.se säljer vi olika typer av hörselhjälpmedel. Hörselhjälpmedel är olika typer av produkter som du kan ha nytta av. Du kanske behöver lite hjälp att höra bättre i situationer när hörapparaten inte riktigt räcker till eller så kanske du helt enkelt vill ha en produkt som hjälper dig lite extra i vardagen. Då kan ett hörselhjälpmedel vara något för dig.

Olika hörselhjälpmedel för olika syften

Du kanske behöver hörselhjälpmedel för olika syften.

För dig som har en hörselskada kanske du behöver ett hörselhjälpmedel för att höra ännu bättre än vad du redan gör med din hörapparat. Det kan vara en telefon som är anpassad för personer med nedsatt hörsel eller så kan det vara så att du behöver höra ännu bättre i mötessammanhang. Då kan ett hörselhjälpmedel i form av en extern bordsmikrofon vara till stor hjälp. Det kan också vara så att du vill höra ljudet från din TV bättre. Då kan en TV-adapter (som är ett typ av hörselhjälpmedel) vara till stor hjälp. Du hittar alla våra hörselhjälpmedel lite längre upp på sidan.

För dig med normal hörsel kanske du vill ha ett hörselhjälpmedel som underlättar än mer för dig i din vardag. Exempelvis om du har svårt att sova och vill lyssna på musik på ett smidigt sätt, utan att få skav av hörlurar i öronen eller störa någon annan. Då kan en kuddhögtalare lösa problemet. En kuddhögtalare kan användas av vem som helst eller verka som ett hörselhjälpmedel för dig som har tinnitus och vill somna med ett svagt bakgrundsbrus.

Olika modeller och märken av hörselhjälpmedel

Det finns olika hörselhjälpmedel. Vi säljer olika modeller och märken av hörselhjälpmedel. Vi säljer exempelvis hörselhjälpmedel från Oticon och Bernafon.

Olika hörapparater är kompatibla med olika hörselhjälpmedel

Vissa hörapparater är kompatibla med vissa hörselhjälpmedel. Det kan vara så att olika märken av hörapparater är kompatibla med olika märken av hörselhjälpmedel. Exempelvis är hörapparater från Bernafon kompatibla med hörselhjälpmedel från Bernafon. Dock är det inte bara märket på hörapparaten som avgör om en hörapparat är kompatibel med ett hörselhjälpmedel. Hörapparatsmodellen är också avgörande. Exempelvis är en Bernafon hörapparat utan Bluetooth inte kompatibel med en TV-adapter från Bernafon bara för att de har samma märke, om inte Bernafon hörapparaten har Bluetooth går den inte att koppla ihop med TV-adaptern. En viktig slutsats är att rekommendationen är att ha koll på vilket märke och modell av hörapparat du har för att veta vad/vilket hörselhjälpmedel din hörapparat är kompatibel med.

Hörselhjälpmedel eller hörhjälpmedel

Det primära ordet som avvänds för att beskriva hjälpmedel för hörselskadade är hörselhjälpmedel men du kan självklart även kalla det hörhjälpmedel.

Senaste nytt inom hörselhjälpmedel

Håll koll på det senaste inom hörselhjälpmedel. Klicka här för at hålla dig uppdaterad.

Copyright © 2019 Hörselbutik.se. All rights reserved.