Hörselskydd

Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
 1. ER20 Hörselsskydd
  ER20 Hörselsskydd
  Så lågt som 320,00 kr
 2. Hörselskydd Noizezz Grön 19 dB
  Hörselskydd Noizezz Grön 19 dB
  500,00 kr
 3. Hörselskydd Noizezz Orange 20 dB
  Hörselskydd Noizezz Orange 20 dB
  500,00 kr
 4. Hörselskydd Noizezz Röd 21 dB
  Hörselskydd Noizezz Röd 21 dB
  500,00 kr
 5. Bellman & Symfon ER-filter
  Bellman & Symfon ER-filter
  Så lågt som 630,00 kr
Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Hörselskydd

Kort om hörselskydd

Hörselskydd skyddar din hörsel. Hörselskydd bör användas i bullriga miljöer eller i situationer som präglas av mycket högt ljud. Det finns olika hörselskydd som är anpassade efter olika situationer. På hörselbutik.se kan du bland annat köpa hörselskydd som är ämnade för musiker.

Formgjutna hörselskydd

Formgjutna hörselskydd är hörselskydd som är individanpassade. Det betyder att formgjutna hörselskydd är anpassade efter just ditt öra. Hörselskydden formgjuts efter ett avtryck av ditt öra och hörselgång. Det gör att formgjutna hörselskydd passar ditt öra perfekt. Målet med formgjutna hörselskydd är att de ska skydda din hörsel från så mycket buller och höga ljudvolymer som möjligt. Formgjutna hörselskydd anses dessutom som mycket bekväma. Det finns olika filter som passar olika behov.

Hos oss kan du prova ut hörselskydd från Bellman & Symfon.

Beställ formgjutna hörselskydd

Formgjutna hörselskydd går inte att beställa online. Första steget är att boka en tid hos en audionom. Audionomen gör ett avtryck av ditt öra / hörselgång som används som en mall för tillverkningen av ditt hörselskydd. Under besöket bestämmer ni också vilken modell och dämpning som passar dig. När hörselskydden är klara, är du välkommen tillbaka till kliniken för att hämta ut dem. Kontakta Audika för hjälp med utprovning av formgjutna hörselskydd. Klicka här för att komma till Audikas hemsida.

Olika hörselskydd för olika situationer

Det finns olika hörselskydd för olika situationer. Exempelvis finns det speciella hörselskydd för musiker och konsertälskare. Dessa hörselskydd sänker ljudnivån utan att förstöra ljudupplevelsen. Det betyder att du fortfarande kan höra sången och talet men de dämpar de höga volymerna som kan skada din hörsel. Det finns också hörselskydd som du kan använda när du sover.

Varför är det viktigt att använda hörselskydd?

Hörseln är vårt enda sinne som är aktivt hela tiden, till och med när vi sover. Det betyder att vi inte kan stänga av vår hörsel när vi önskar. Vi uppfattar alltid ljud, toner och buller. Hörseln påverkas negativt om vi utsätter den för höga ljudvolymer eller plötsligt kraftigt buller. Det kan leda till att hårcellerna i öronen skadas och det kan i sin tur leda till nedsatt hörsel. Därför är det viktigt att skydda hörseln i situationer som präglas av mycket högt ljud eller starkt buller, exempelvis på en konsert. Ta hand om din hörsel och använd hörselskydd i situationer som präglas av ljudvolymer över 80 dB.

Copyright © 2019 Hörselbutik.se. All rights reserved.