Ljudslang till hörapparat

Visa som Rutnät Listvy

6 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Ljudslang Corda Minifit 0,9 - Oticon
  Ljudslang Corda Minifit 0,9 - Oticon
  Så lågt som 150,00 kr
 2. Ljudslang Corda Minifit 1,3 - Oticon
  Ljudslang Corda Minifit 1,3 - Oticon
  Så lågt som 150,00 kr
 3. Ljudslang Corda 2 - Oticon
  Ljudslang Corda 2 - Oticon
  Så lågt som 150,00 kr
 4. Ljudslang Spiraflex 0,9 - Bernafon
  Ljudslang Spiraflex 0,9 - Bernafon
  Så lågt som 150,00 kr
 5. Ljudslang Spiraflex 1,3 - Bernafon
  Ljudslang Spiraflex 1,3 - Bernafon
  Så lågt som 150,00 kr
 6. Slang till hörapparat med insats
  Slang till hörapparat med insats
  30,00 kr
Visa som Rutnät Listvy

6 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Om ljudslang till hörapparat

Ljudslang till hörapparat

Vissa hörapparater har en så kallad ljudslang. Bakom-örat-hörapparater av modellen BTE har en så kallad ljudslang. En ljudslang fungerar som länken mellan hörapparatens skal / teknik och hörapparatens dome / högtalarenhet. En ljudslang för helt enkelt över ljudet från hörapparatens skal / teknik till hörapparatens dome. Det är viktigt att ta hand om sin ljudslang, eftersom den har en viktig funktion. En ljudslang är nästintill osynlig och gjord av plast.

Olika ljudslangar till olika typer av hörapparater

Ljudslangar används om du har en bakom-örat-hörapparat. Olika ljudslangar passar olika typer av bakom-örat-hörapparater. Ljudslangar finns i olika längder, tjocklekar och modeller. Det finns också olika typer av ljudslangar för olika typer och märken av bakom-örat-hörapparater. Det är viktigt att du väljer rätt längd, tjocklek och modell för att den ska passa så bra som möjligt. Om du är osäker på vilken typ av ljudslang som passar din hörapparat, kontakta din audionom.

Byte av ljudslang på hörapparat

Det är viktigt att din ljudslang är fräsch och i bra skick för att ljudet ska överföras på ett optimalt sätt. Rekommendationen är att dagligen kontrollera efter vax, fukt och veck. Om du ser att ljudslangen behöver lite kärlek kan du antingen rengöra den eller byta till en ny ljudslang. Om det bara är lite vax som sitter fast i din ljudslang kan du rengöra enkelt med en så kallad renstråd. Däremot om din ljudslang är full av vax, har veck och / eller är gulaktig / hård är det dags att byta till en ny ljudslang. Att byta din ljudslang är något du behöver göra cirka var tredje månad.

Så här byter du ljudslang på din hörapparat

Det viktigaste att tänka på när du byter ljudslang på din bakom-örat-hörapparat av modellen BTE är att mäta din gamla ljudslang innan du slänger den. På så sätt får du information om hur lång din nya ljudslang behöver vara för att passa. Så börja med att ta av din gamla ljudslang från din hörapparat och mät hur lång din nya ljudslang behöver vara. Klipp din ljudslang i rätt längd. Sätt sedan dit din nya ljudslang. 

Bra att tänka på är att om det var längesedan du bytte ljudslang kan din gamal ljudslang kan ha krympt / blivit kortare så ett tips är att klippa slangen lite längre än din gamla ljudslang.

Plastslang eller ljudslang till hörapparat

Många kallar en ljudslang till en hörapparat för en plastslang till en hörapparat. Eftersom ljudslangen är gjord av plast går det lika bra att kalla ljudslangen för plastslang. Så om du säger att du vill köpa en plastslang till en hörapparat går det lika bra som att säga att du ska köpa en ljudslang till en hörapparat. Dock är det officiella namnet ”ljudslang till hörapparat” så om din audionom säger ”ljudslang” är det slangen av plast audionomen menar.

Copyright © 2019 Hörselbutik.se. All rights reserved.